champagneflaske, epernay, champagne day, champagne, stor flaske, blå himmel, skyer

Champagne Day: hvad, hvem, hvornår?

Champagne Day er en årlig begivenhed, der hylder den ikoniske og elskede drik, champagne. Denne særlige dag fejres verden over og er dedikeret til at værdsætte og fejre alt det, der gør champagne unik og uimodståelig. Det er en lejlighed til at samle sig, skåle og hæve glasset i ærefrygt for denne sprudlende og forførende drik.

Af Rasmus Ackey Wolf
Foto: Rasmus Ackey Wolf
19. juni 2023

Historien bag Champagne Day

Champagne Day blev først etableret som et initiativ for at fremme og fejre champagnens betydning og kultur. Det begyndte som en græsrods-bevægelse, hvor champagneentusiaster, producenter og branchefolk gik sammen om at dedikere en dag til at fejre denne ædle drik. Det officielle hashtag #ChampagneDay blev skabt for at samle folk fra hele verden og skabe et globalt fællesskab omkring champagnefejringen.

 

Hvornår er Champagne Day?

Champagne Day falder altid på den fjerde fredag i oktober måned. Datoen varierer hvert år, men begivenheden finder altid sted midt i efteråret, hvor folk kan samles og skabe en festlig stemning.

 

Sådan fejrer du Champagne Day:

   1. Åbn en flaske champagne:
    Champagne Day er den perfekte anledning til at forkæle dig selv med en flaske champagne. Vælg din favoritstil, om det er en brut, en rosé, non-vintage eller vintage champagne – og nyd de bobler, der danser i dit glas.

   2. Del dine champagnemomenter:
    Brug sociale medier til at dele dine champagnemomenter og oplevelser. Tag billeder af din champagneglas, flotte champagnekupler, smukke flasker eller den specielle lejlighed, du fejrer. Brug hashtagget #ChampagneDay for at være en del af den globale samtale og se, hvordan andre rundt om i verden fejrer dagen.

   3. Arranger en champagnesmagning:
    Invitér venner eller familie til en champagnesmagning, hvor I kan udforske forskellige champagnestilarter, terroir og producenter. Diskutér og del jeres smagsoplevelser og opdag nye favoritter.

   4. Skab champagneinspirerede cocktails:
    Gør Champagne Day ekstra festlig ved at eksperimentere med champagnebaserede cocktails. Lav klassiske drinks som Champagne Cocktail, French 75 eller Bellini eller skab dine egne unikke kreationer med friske frugter og urter.

   5. Gå på opdagelse i champagneverdenen:
    Brug dagen til at lære mere om champagnens historie, produktion og forskellige områder. Læs bøger, se dokumentarer eller deltag i events og smagninger, der fokuserer på champagnens verden.

 

Champagne Day er mere end bare en festlig dag dedikeret til champagne. Det er en hyldest til håndværket, traditionerne og den tidløse elegance, der er forbundet med denne unikke drik. Det er en lejlighed til at sætte pris på det øjeblik, hvor de boblende perler møder vores læber og bringer glæde og festlighed til vores liv. Lad os hæve vores glas og skåle for champagnen’s magi og de uforglemmelige øjeblikke, den skaber.

Champagne Day: hvad, hvem, hvornår?

Champagne Day er en global begivenhed dedikeret til at fejre og værdsætte champagne. Det er en dag, hvor vi kan hæve vores glas, nyde boblerne og lade os indhylle i en atmosfære af elegance og festlighed. Lad os fejre champagnens magi og skabe uforglemmelige øjeblikke sammen på denne specielle dag.

Få fingrene i nogle af favoriterne