Spring til indhold

Sådan serverer du bedst en flaske champagne

champagne, skænker, flaske, glas, champagneglas, champagne cruise, smagning, serverer

Sådan serverer du bedst en flaske champagne

En flaske champagne er noget helt særligt og bør også behandles derefter for at få det bedste ud af den. Her guider og giver vi dig gode råd til, hvordan du på bedste vis serverer champagnen samt hvilke snacks, der komplimenterer drikkens tekstur og surhed. 

Af Martin Melcher
Foto: Martin Melcher
1. marts 2021

Sæt den på køl

Den optimale serveringstemperatur for en flaske champagne er 8-10 grader. Det er ved denne temperatur, at aromaerne kommer bedst til sin ret. Læg den derfor gerne på køl og tag den frem igen 15 minutter inden, den skal serveres. Dermed skulle du gerne ramme den perfekte temperatur. Du kan med fordel køle den ned i en champagnekøler.

 

Server den i tulipanformede glas

Selvom champagne ofte serveres i de slanke ”flute”-glas, når der er fest eller særlige lejligheder, kommer den bedst til sin ret ved at blive serveret i tulipanformede glas. Har du ikke det, kan du også sagtens servere den i almindelige vinglas, da det giver plads til, at aromaen og smagen kan få lov til at udvikle sig – og det giver en langt bedre smagsoplevelse.

 

SERVER SNACKS, DER KOMPLIMENTERER SMAGEN

Afhængigt af hvilken type champagne du har valgt, er det ikke helt ligegyldigt, hvad du ender med at servere til den. Den bør nemlig matches med en servering, der komplimenterer smagen. Har du derfor valgt en brut (tør), skal den gerne matches med salte anretninger, mens en demi sec (sød) gerne skal serveres til søde retter.

Husk, at en champagne også sagtens kan bruges til andet end velkomstdrink. Den gør sig også rigtig godt til forretter med fisk og skaldyr (brut) og til hovedretter med kød som det bærende element, hvor en Rosé Champagne f.eks. kan være et spændende bud.

Er du det mindste i tvivl, kan du altid få professionel vejledning om valget af champagne. Så er du sikker på, du ikke går galt i byen.

Sådan serverer du bedst en flaske champagne

Få fingrene i nogle af favoriterne