Drik champagne til julemaden

Julen er en tid, hvor vi virkelig går op i traditioner. Alt skal helst være, som det plejer. Men, behøver det nu også det? Hvorfor ikke prøve en champagne til julemaden? Selvom mange danskere ikke forbinder den sprudlende drik med julemad, er der en rigtig god smagsoplevelse at hente ved at servere det til den brune sovs og den fedtede and.

Af Martin Melcher
Foto: Martin Melcher
18. november 2020

Vælg en champagne på Pinot Noir

Overvejer du at vælge en champagne til jul, bør du vælge en champagne, der hovedsageligt er lavet på Pinot Noir. Det er nemlig en champagne, som har mere fylde sammenlignet med champagner, der mere eller mindre udelukkede er lavet på Chardonnay.

En champagne med Pinot Noir til julemaden vil virke rensende og skære igennem den til dels klistrede og fedtede stivelse, der er i julemad. Vælg gerne en champagne på Pinot Noir af typen Demi Sec, da den har nok sødme til at kunne stå i modspil til det salte kød og sovs og de søde, brune kartofler.

Det er en tilvænning at servere champagne til julemad, men det kan nemt gå hen og blive en fast tradition, da det giver en helt anden smagsoplevelse end den klassiske rødvin eller hvidvin.

 

Få hjælp til den perfekte champagne til julemaden

Vil du gerne kræse om julemaden, er det perfekte valg en Vintage champagne med 10-15 år på bagen. For så får du nemlig en boblende drik med stor smagskompleksitet. Det er et rigtig godt match til julemaden, da du dermed både får intensitet og en god syre, som kan opveje alt det fedtede og salte fra julemaden.

Har du ikke så stort et kendskab til champagne, er du velkommen til at rette henvendelse til Champagne Passion. Vi hjælper dig gerne med at finde en god og fyldig champagne, som du kan få til julemaden. Så er du sikker på at få en god oplevelse første gang, du bryder med de vanlige traditioner.

Drik champagne til julemaden

Få fingrene i nogle af favoriterne