vineyard, champagne, vinmarker

Alt du skal vide om champagne

Har du nogensinde undret dig over, hvor mange flasker champagne der produceres på årsbasis? Eller hvor mange vinbønder, der findes i området Champagne? Det og mange andre sjove og finurlige facts om den boblende drik, får du herunder.

Af Martin Melcher
Foto: Martin Melcher
12. november 2020

En flaske boblende Champagne er aldrig helt i vejen. Men der ligger faktisk en del sjove og finurlige facts bag de mange flasker, som danskerne drikker hvert år.

 

Facts, du måske ikke vidste om Champagne

  • Der produceres mere end 300 millioner flasker Champagne på årsbasis. Dette tæller kun for de flasker, der produceres i distriktet Champagne, da det kun er mousserende vine herfra, der må kalde sig Champagne.

  • Der er 17 grand cru byer og 43 premier cru byer. Vinmarkerne, er ligger i førstnævnte byer, må kaldes for Grand Cru marker.

  • I distriktet Champagne er der omtrent 34.000 hektar vinmarker. Hektarerne fordeler sig på 280.000 forskellige vinmarker.

  • Vin i distriktet Champagne laves på druerne Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier.

  • I 2016 aftog Danmark 1,37 millioner flasker champagne, hvilket gjorde os til den 16. største importør af den læskende drik.

  • Der er mere end 15.000 vingårde i Champagne.

  • Trykket i en flaske Champagne er 6 bar. Det er dobbelt så meget som i et bildæk, hvilket også er grunden til, at det ikke er helt ufarligt at poppe en flaske.

 

Der er mange flere facts at komme ind på omkring Champagne – men disse har forhåbentligt gjort dig en anelse klogere på den boblende vin, og hvor omfattende arbejdet med at fremstille den, egentligt er.

 

Skulle du have lyst til at bestille en flaske Champagne hjem, kan du købe en flaske online her, som du kan nyde i fulde drag sammen med nogle lækre snacks eller noget lækkert mad.

Alt du skal vide om champagne

Få fingrene i nogle af favoriterne