Spring til indhold

Mad og champagne: Hvilken champagne serveres til hvad?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Champagne er på ingen måde kun forbeholdt nytår og kransekage. For man kan faktisk drikke champagne til stort set alt, da det kommer i forskellige typer. Er du derfor glad for champagne, eller vil du gerne drikke det lidt mere, gør vi dig her klogere på hvilken type champagne, der passer til hvilken mad.

Champagne laves på bestemte druer

Champagne må kun kaldes for champagne, hvis den er fra regionen af samme navn. Druerne der benyttes, er enten Chardonnay, Pinot Meunier eller Pinot Noir. De kan dog også blandes.

Der kan dog også i meget sjældne tilfælde indgå Pinot Blanc, Petit Meslier og Arbanne.

Chardonnay passer til meget mad

Den grønne drue er rigtig god til mad, da den ofte er frisk og har en behagelig fylde. Den er derfor rigtig god at servere til fisk eller skaldyr. Du kan med fordel vælge at servere hummer, krebs eller rejer, da den friske og fyldige smag går godt til disse typer af skaldyr.

Gå efter Blanc de Blancs til kyllingeretter eller frisk fisk

Det er meget almindeligt at drikke champagne til fiskeretter såsom røget laks. Men, du kan også udfordre dig selv lidt og servere det til en velgrillet kylling sammen med cæsarsalat og en syrlig dressing. Det giver en dejlig afrundet smag i munden.

Du kan også prøve at kaste dig ud i modne oste, andebryst og røget kød, hvis du har mod på noget andet end det traditionelle fisk. En Blanc de Blancs har nemlig den dybde der skal til for at stå distancen til mere krydret mad.

Der er naturligvis grænser for, hvad det er godt at servere til. Undgå gerne karryretter eller marineret sild fra supermarkedet. Det går ikke så godt til champagnen.

Blandede champagner er gode til forretten


Når en champagne er lavet på 3 druer, siger man, at den er blandet. Det er ofte blandede champagner, som bliver brugt til velkomst eller som en aperitif. Derfor er den også rigtig fin til forretter, der er lette, eller som består af fisk.

Vil du gerne servere lidt champagne til veninderne på en varm eftermiddag, kan du sagtens gøre det sammen med nogle friske jordbær eller andre frugter, der er lidt syrlige.

Prøv dig frem med champagne

Champagne er og bliver en smagssag. Vil du derfor gerne gøre lidt mere i det, kan du med fordel prøve dig lidt frem med forskellige typer af champagner. Vi hjælper dig gerne med forslag til, hvad der kan passe til netop din ret, eller dit ønske. Som online forhandler af champagne der også har en butik, kan vi med garanti også hjælpe med at finde frem til det rette udvalg af champagner, som gør sig godt til flere retter og til personer, som ikke ofte drikker det.

Du vil helt sikkert støde på nogle champagner undervejs, som måske ikke lige er dig. For det er med champagner, som det er med vine: Vi har alle vores favoritter og smagspræferencer.