Spring til indhold

Champagnebrus – en forfriskende og læskende drink

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-kbj5o5tq’ admin_preview_bg=”]

En champagnebrus er en drink med kultstatus, og selvom den ikke indeholder så meget som en dråbe af champagne, er det en lækker og forfriskende drink. Det er dog en drink, som er svær at opstøve på barer i dag, da den ikke længere er moderne, og fordi der ikke bliver produceret særlig meget grøn sodavand mere. Men, det skal ikke forhindre dig i at servere en champagnebrus på terrassen en varm sommerdag. 

Hvad er en champagnebrus?

Champagnebrus kender du måske som en ispind. Og det er da også derfra, at den læskende drink har fået sit navn, da den netop er baseret på denne populære ispind. Faktisk har ispinden eksisteret siden 1950’erne, så det er ikke så underligt, at drinken har fået kultstatus.

champagnebrus

Champagnebrusen er desuden i familie med Brandbil, Filur, Isbjørn, Københavnerstang og andre farverige drinks fra 80’erne og 90’erne, som efterlignede både smag og farve fra ispinde og slik. Det er dermed lige før, at det er en tur ned ad Memory Lane, når du serverer denne skønne drink!

Hvordan laver man en champagnebrus?

En champagnebrus er en drink, der er meget ligetil, og som ikke kræver en masse teknikker.

Til en champagnebrus skal du bruge:

  • Isterninger
  • 4 cl Cuba caramel eller lys rom
  • 6 cl grøn sodavand (eller Sprite og grøn frugtfarve)
  • 2 cl citrusjuice
  • Lime

Fyld glasset op med isterninger og hæld rom og juice i, som du rører godt om. Herefter hælder du grøn sodavand i, som du rører let op sammen med de øvrige ingredienser i glasset. Endeligt skærer du en båd med lime, som du fint kan sætte på kanten af glasset. Nemmere bliver det ikke at lave en festlig drink, som ovenikøbet smager rigtig godt og meget lidt af alkohol.

Hvis du ikke er til drinks, og blot vil nyde et koldt glas champagne, så er vores webshop den sikre vej, til en rigtig god oplevelse for ganen.
[/av_textblock]