Spring til indhold

Champagnekøler: Sådan holder du din champagne kølig

Når en flaske champagne skal serveres til nytårsaften, til brylluppet eller enhver anden særlig begivenhed, så skal den være kold. Det er en nødvendighed, da der næsten ikke er noget værre end at få serveret en varm champagne. Boblerne er netop til for at skulle nydes kolde. Men hvordan holder du så champagnen kølig?

Når først serveringen af champagnen er i gang, kan det være en udfordring at holde den kold, til den er helt tom. Til det formål har du brug for en champagnekøler – og dem findes der mange forskellige slags af.

Champagnekøler i stof

En nem og meget enkel måde at holde champagnen kold på er ved at bruge en champagnekøler i stof. De er ret smarte at bruge, da de kan opbevares i fryseren og tages op, så snart de skal bruges. En champagnekøler i stof har desuden også den smarte funktion, at den holder champagnen beskyttet mod slag. Det er dog mest oplagt at bruge disse, når I skal på skovtur, eller når du og partneren derhjemme gerne vil nyde en god flaske champagne en lørdag aften.

Klassisk champagnekøler med is

Champagnekøler eller vinkøler. Det er samme princip og har samme udformning. Typisk kan du finde en klassisk champagnekøler formet som en spand eller som en bowle. De findes i mange forskellige varianter og designs, så der er rigeligt at vælge mellem.

Når du har en champagnekøler, fylder du den bare godt op med is, så du kan grave champagneflasken godt ned i isen mellem serveringen af glassene. Der kan næsten ikke komme nok is i – så hold endeligt ikke igen med isterningerne.

En champagnekøler giver selvfølgelig også et lidt mere eksklusivt look til den velsmagende champagne, hvilket er en god grund til at gå med denne løsning.

Sæt den i køleskabet

Hvis du virkelig ikke har andre muligheder, er der ikke andet for end at sætte den i køleskabet. Det giver ikke den samme kolde fornemmelse, som hvis den står i en champagnekøler med is eller har et frossent klæde om sig – og så er det heller ikke lige så praktisk som de andre løsninger. Men det kan lade sig gøre, når der ikke er andre alternativer.

Der er derfor flere forskellige måder at holde champagnen kølig på.