[av_two_third first min_height=” vertical_alignment=” space=” row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ custom_margin=” margin=’0px’ mobile_breaking=” border=” border_color=” radius=’0px’ padding=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ highlight=” highlight_size=” animation=” link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” mobile_display=” id=” custom_class=” aria_label=” av_uid=’av-4wbkw5′] [av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-k7vno8u3′ admin_preview_bg=”]
En Champagnekøler er et must for at få den bedste oplevelse af en champagne. Læs under her, hvilke temperaturer der passer til hvilke flasker, og hvad du selv kan gøre for, at flasken du serverer bliver modtaget perfekt.
Den optimale temperatur er lidt forskellig mellem unge champagner og lidt ældre Vintage champagner (årgangschampagne) Til sidst er der gamle årgangschampagner, som også skal serveres korrekt for den gode oplevelse. Typisk vil en serveringstemperatur mellem 9-10 grader være optimal for de unge flasker (dette betyder, at man reelt set kan have den liggende i køleskabet og når du skænker op i de stuetempererede glas, opnår du den korrekte temperatur for serveringen. Den rette temperatur gør en kæmpe forskel for oplevelsen. Dels af smagen, men især af boblernes effekt.
En champagnekøler sikrer at flasken bliver ved med at være dejlig kold.
Vintageflasker skal serveres ved 10-11 grader, så disse kan næsten serveres på samme måde, men bør tages ud 10-15 min før de skal bruges. Smagene i vintageflasker er mere sofistikerede og kræver en lidt mere nænsom tilgang til den temperatur de skal serveres ved. Gamle champagner skal serveres ved 11-12 grader, for at få den optimale oplevelse ud af smagen. disse kan være i køleskab indtil 30 minutter før de skal serveres og så skænkes i stuetempererede champagneglas, som tidligere fortalt. Nedkøling af Champagne kan også ske i netop en champagnekøler med vand og rigeligt med is, på denne måde kan champagnen nedkøles til serveringstemperatur på 10-15 minutter (fra stue temperatur). Efterfølgende kan champagnen placeres i champagnekøleren og derved bibeholdes klar med serveringstemperaturen. Husk eventuel champagnestopper, så boblerne ikke forsvinder før vi drikker den skønne boblende vin.